29 Mayıs 2011 Pazar

Fotoğraf çekilmek mi?fotoğraf çekinmek mi? ..:)

Fotoğraf çekilmek mi?fotoğraf çekinmek mi?
Şimdi bu nereden çıktı diyebilirsiniz doğal olarak.:)
Nerden aklımıza geldi Salih TUNA arkadaşım Bloğumda paylaşmış olduğum mezuniyet kaydını okurken, Birden yanlış yazmışınız " Fotoğraf çekilmek " değil " fotoğraf çekinmek " olacak ... Blog'unda  http://bastepe.blogspot.com/  (  Hamza BAŞTEPEDE ) aynı hatayı yapmış dedi. Yok olurmu öyle değil böyle ... Çekilmekti, çekinmekti,
çekilmekti, çekinmekti, derken olayı aydınlığa kavuşturduk..:)   
Durum Şundan ibaret;
kendi yaptığımız işlerde genelde n kullanıyoruz "kaşınmak, taranmak, kuşanmak vb." başkalarının yaptığı işlerde l kullanıyoruz "vurulmak, sürülmek, kırılmak, vb." bu tabi basit bi tespit belki de hiç çekinmeden "çekilmek" desek doğru olur...:)

3 yorum:

  1. -Kanka, fotoğraf çekiniyoruz, sen de gel
    -çekinmeyin, rahat olun, yabancı yok.
    Bu kelimeyi bende çözemedim bkz: (http://goo.gl/JxGon)

    YanıtlaSil
  2. sailih çözüme kavuşşturdu ya anlladım ben olaayı..:)

    YanıtlaSil
  3. Bence de fotoğraf çekilmek fakat bikiyorsunuz ki biz artik kendi fotomuzu kendimiz çekebiliyoruz.selfiden bahsediyorum. Edilgen olan n eki işi kendimiz yaparsak, l eki ise bir baskasi yaptgnda kullanilir dediniz. Biz fotoyu selfi yaparak kendimiz cekersek bu sefer n ekini kullanmak zorunda kalacagiz. Mesela selfi yaparak arkadaslarimizla foto cekineceksek hey gelin fotigraf cekinelim de diyebilirim o zaman. Fakat bir baskasina cektiriyorsak hey gelin fotograf cekilelim demeliyiz. Velhasil selfi yaparken n yi kullanmak cok yanlis olmaz.dönüşlüluķ ifade eder ve dogrudur.

    YanıtlaSil